Η συνταγή τσιζκεικ με μια ελληνική προσέγγιση! Το απαλό άρωμα μαστίχας δένει υπέροχα με την κρέμα τυριού αλλα και η μαρμελάδα φράουλα δίνει μια νέα φρεσκάδα στο κλασικό τσιζκεικ
Για τη βάση
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο και το μαστιχέλαιο και ανακατεύουμε καλά, ώστε να βραχούν καλά τα μπισκότα και να δημιουργηθεί μια ζύμη που να μοιάζει με νωπή άμμο. Απλώνουμε το μείγμα σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 22 εκ., ώστε να γίνει μια ενιαία βάση η οποία να καλύπτει και τα τοιχώματα του σκεύους. Βάζουμε τη βάση στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
Για την κρέμα
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, με έναν αβγογδάρτη, το τυρί με την άχνη, το μαστιχέλαιο και το λεμόνι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Δεν το παρακάνουμε με το ανακάτεμα γιατί θα κόψει η κρέμα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση των μπισκότων και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά, για περίπου 2 ώρες.
Για την επικάλυψη
Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το μαστιχόνερο και απλώνουμε το μείγμα πάνω από την κρέμα.




















