Ένα ελαφρύ γεύμα για την καλοκαιρινή σας αποτοξίνωση! Δροσερό αρωματικό ταμπουλέ!
Σε ένα πυρίμαχο μπολ, αναμίξτε το πλιγούρι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Περιχύστε με νερό και καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη. Μετά από 15 λεπτά ελέγξτε το πλιγούρι: αν είναι πολύ μαστιχωτό, περιμένετε για 5 -10 λεπτά ακόμη. Απομακρύνετε την περίσσεια του νερού. Και τέλος, προσθέστε τα υλικά σας στο πλιγούρι και ανακατέψτε τα για να πάνε παντού.
• ½ φλιτζάνι πλιγούρι
• 1 φλιτζάνι βραστό νερό
• 1 μεγάλο αγγούρι (καθαρισμένο, χωρίς σπόρους και κομμένο σε μικρά κομμάτια) 
• 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους 
• 1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό) 
• ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο + 2 κ.σ. 
• 1 κρεμμύδι (κομμένο σε κύβους) 
• ½ - 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο 
• ½ φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο 
• Αλάτι και πιπέρι 
















