Σουβλάκια κοτόπουλου με πικάντικη λαχανοσαλάτα

Τα σουβλάκια κοτόπουλου με πικάντική λαχανοσαλάτα είναι η τέλεια πρόταση για το Κυριακάτικο σας τραπέζι!

Εκτέλεση: 

Βάζουμε σε ένα μπολ τα φιλέτα κοτόπουλου και προσθέτουμε το έτοιμο πέστο βασιλικού. Ανακατεύουμε να «πιάσει» το πέστο καλά γύρω-γύρω, περνάμε τις μπουκιές σε ξυλάκια για σουβλάκι εναλλάξ με τις πιπεριές και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε τα σουβλάκια στο γκριλ ή στο τηγάνι για 4 - 5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν καλά, χωρίς όμως να καούν και να στεγνώσουν.

Λαχανοσαλάτα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι στραγγιστό με τη μουστάρδα, το λάδι, το λάχανο και το σέλινο.
Σερβίρουμε τα σουβλάκια ζεστά, περιχύνουμε με το επιπλέον πέστο και συνοδεύουμε με τη λαχανοσαλάτα.

Υλικά: 

• 6 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκιές
• 100 γρ. έτοιμο πέστο βασιλικού (από βάζο) + 3 κουτ. σούπας ακόμη
• 1 κίτρινη πιπεριά
• 1 κόκκινη πιπεριά
• 1 πράσινη πιπεριά
• αλάτι, πιπέρι

Για τη λαχανοσαλάτα

• 20 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
• 1 κουτ. σούπας λάδι
• 3 φλιτζ. τσαγιού λάχανο, ψιλοκομμένο
• λίγα φύλλα σέλινου, χοντροκομμένα
• αλάτι, πιπέρι