Σήμερα δημιουργούμε μια ξεχωριστή σαλάτα για να στολίσετε το τραπέζι σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.
Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, το λεμόνι, το λάδι και το αλατοπίπερο. Το αφήνουμε να κρυώνει. Βράζουμε τα παντζάρια, τα ξεφλουδίζουμε, τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη, προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο, το ξύδι, το λάδι και το αλάτι. Το αφήνουμε να κρυώσει. Βράζουμε τα καρότα, τα ξεφλουδίζουμε, τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη, προσθέτουμε το λεμόνι, το λάδι και το αλάτι. Το αφήνουμε να κρυώσει. Βράζουμε τα αβγά σφιχτά, τα ξεφλουδίζουμε, τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη σε ξεχωριστά κουπάκια τα ασπράδια και τους κρόκους (οι κρόκοι θα γίνουν σαν κίτρινη σκόνη). Προαιρετικά βάζουμε τη μαγιονέζα σε κορνέ για να τη στρώνουμε πιο εύκολα. Σε μία φόρμα ζελέ πού αναποδογυρίζει αρχίζουμε τις στρώσεις. Ρίχνουμε με τη σειρά: αλάτι, πιπέρι, άνηθο, τους κροκούς και το ασπράδι. Μετά μία λεπτή στρώση μαγιονέζα. Στύβοντας καλά τα υγρά βάζουμε το καρότο. Μετά μία λεπτή στρώση μαγιονέζα. Στύβοντας καλά τα υγρά βάζουμε το παντζάρι. Μετά μία λεπτή στρώση μαγιονέζα. Στύβοντας καλά τα υγρά βάζουμε την πατάτα. Βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα, αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα και σερβίρουμε.