Ένα αναπάντεχο ορεκτικό που θα σας συναρπάσει! Ρυζοσφαιρίδιο φακής, μια βόμβα θρέψης και γεύσης!
Ρύζι:
το αφήνουμε να μουλιάσει για τουλάχιστον μία ώρα σε καλό νερό χωρίς αλάτι.
Αν μπορούμε, το αφήνουμε και από βραδύς
Το στεγνώνουμε και το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα. Ανάβουμε φωτιά στο φουλ, προσθέτουμε νερό ίσα ίσα να το σκεπάσει και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε διαρκώς, μέχρι το νερό να αρχίσει να βράζει. Τότε κατεβάζουμε φωτιά στο ελάχιστο, καπακώνουμε και αφήνουμε το ρύζι να βράσει για 7 λεπτά. Το βγάζουμε με ξύλινο κουτάλι σε μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει
Φακές:
φέρνουμε νερό σε βρασμό, προσθέτουμε τις φακές, τις αφήνουμε εκεί για 10 λεπτά
Ράντισμα:
1 1/2 κουταλιές ξύδι, μία κουταλιά μέλι, μία κουταλιά αλάτι ανακατεύουμε, διορθώνουμε ανάλογα με το γούστο μας.
Ψιλοκόβουμε αβοκάντο, ανακατεύουμε με φακές και ρύζι. Ραντίζουμε με το ράντισμα.
Πλάθουμε ρυζόμπαλες, γαρνίρουμε με μπαλσάμικο.