Ριγκατόνι με μοσχάρι κοκκινιστό στο φούρνο

Ριγκατόνι με μοσχάρι κοκκινιστό στο φούρνο, ιδανικό πιάτο για να συνοδεύσει τα Κυριακάτικα Τραπέζια!

Εκτέλεση: 

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρέας μαζί με το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλινο και το σκόρδο για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να καλύψει κατά τα ¾ τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το θυμάρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αν χρειαστεί κατά το μαγείρεμα, προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο Κελσίου και λαδώνουμε το ταψί (διαμέτρου περίπου 34 εκ.). Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι δίνεται στη συσκευασία. Στραγγίζουμε, αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το κρέας, ανακατεύουμε και ρίχνουμε στο ταψί. Στρώνουμε ομοιόμορφα τα υλικά και σκορπίζουμε το τυρί.
Ψήνουμε για περίπου20 λεπτά, μέχρι να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα και να ροδίσει το τυρί στην επιφάνεια.

Υλικά: 

• 500 γραμ. ριγκατόνι
• 1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα σε κύβους
• 2 καρότα σε κύβους
• 1 ξερό κρεμμύδι σε ψιλά καρέ
• 2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένα
• 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
• 150 γρ. ντοματοπελτέ
• 200 γραμ. κεφαλοτύρι
• 1 κουτ. γλ. θυμάρι ξερό
• 30 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για λάδωμα σκεύους
• αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• λίγο μπαχάρι