Ψάρι στο φούρνο με μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας, μια συνταγή του Αιγαίου με γεύση και άρωμα Ελλάδας
Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.
Σάλτσα μουστάρδας: Ρίχνουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι όλα τα υλικά της σάλτσας και τα χτυπάμε για περίπου 1-2 λεπτά, μέχρι να έχουμε μία λεία κρέμα.
Ψάρι: Σε ένα μέτριο ταψί, που ιδανικά χωράει το ψάρι σε μία στρώση, βάζουμε και ανακατεύουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Απλώνουμε τις φέτες ψαριού, περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας και ανακατεύουμε απαλά για να καλυφθούν όλα τα υλικά από τη σάλτσα.
Ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει το ψάρι και να ροδίσει ελαφρώς στην επιφάνεια.
• 800 γρ. φιλέτα πέρκας, μπακαλιάρου ή άλλου λευκόσαρκου ψαριού, φρέσκου ή κατεψυγμένου, σε μεγάλα κομμάτια
• 500 γρ. μανιτάρια λευκά, καλά σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα και χοντοκομμένα
• 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
• ½ μάτσο φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
• αλατοπίπερο
Για τη σάλτσα μουστάρδας
• 50 ml φρέσκος χυμός λεμονιού
• το ξύσμα από ένα λεμόνι
• 1 κουτ. της σούπας μουστάρδα
• 1 κουτ. της σούπας εστραγκόν ξερό, τριμμένο ή εναλλακτικά 1 κουτ. της σούπας δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
• 2 κουτ. του γλυκού ρίγανη ξερή, κοπανισμένη
• 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
• 70 ml ελαιόλαδο
• αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι