Πατατοτυροκροκέτες ένας πεντανόστιμος μεζές ιδανικός για να συνοδεύσει το κρασί η το ούζο σας!
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις 4 φέτες μπέικον που τις έχουμε ψιλοκόψει, χωρίς να έχει κάψει το λάδι, για να βγάλει τα υγρά του και το λίπος του. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια που τα σοτάρουμε μόλις γίνει το μπέικον και ακολούθως ρίχνουμε το γάλα. Μετά ρίχνουμε το θυμάρι, το γιαούρτι, πιπέρι, αλάτι και πριν βράσει το γάλα ένα φακελάκι πουρέ πατάτας.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά για να μην πιάσει ο πουρές και τον δουλεύουμε μέχρι να γίνει σφιχτός. Γι’ αυτό και ρίχνουμε στη συνέχεια και την κεφαλογραβιέρα. Μεταφέρουμε το υλικό σε άλλο σκεύος και το βάζουμε λίγο στο ψυγείο να πήξει για να μπορέσουμε να πλάσουμε τις τυροκροκέτες.
Στο μεταξύ κόβουμε το ένταμ σε μπαστουνάκια πάχους ενός εκ. και σε κυβάκια για να τα βάλουμε μέσα σε κάθε κροκέτα.
Με δύο κουτάλια φτιάχνουμε τις κροκέτες, που στην κάθε μία εγκλωβίζουμε ένα κομματάκι τυρί. Την κάθε κροκέτα τη ρίχνουμε στην τριμμένη φρυγανιά και τις τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα. Αφού τις φτιάξουμε όλες ρίχνουμε, όπως είναι στο ταψί τοποθετημένες, ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 200 ℃. Όταν πάρουν χρώμα είναι έτοιμες.
 
                            





















