Paella

Paella με κοτόπουλο, λουκάνικο, μπέικον και θαλασσινά

Εκτέλεση: 

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς προσθέτουμε το κοτόπουλο, τις γαρίδες και τα μύδια και τα αφήνουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Μετά βάζουμε το λουκάνικο, το μπέικον, τις πιπεριές και τον αρακά. Σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το οινόπνευμα και μετά προσθέτουμε το ζωμό και το ρύζι. Αφήνουμε να πιει τα υγρά τα και προσθέτουμε και το σαφράν και το paella seasoning, αλλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Υλικά: 

• 1 στήθος κοτόπουλο
• 1 λουκάνικο χωριάτικο
• 1 φέτα μπέικον
• 6-7 γαρίδες ολόκληρες
• 100 γρ. γαρίδες ψίχα

• 7-8 μύδια
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 πράσινη πιπεριά καυτερή
• 1 κόκκινη πιπεριά καυτερή
• Λίγο σαφράν (7-8 κλωστές)
• Αλάτι σαφράν

• Πιπέρι
• 1 ποτήρι λευκό κρασί
• 300 γρ. κοντόκοκκο ρύζι
• 2 κουταλιές του γλυκού
• paella seasoning

• 600 ml ζωμός κοτόπουλο
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 30 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 100 γρ. αρακά
• 100 ml ελαιόλαδο