Ντοματοσαλάτα με ρόκα και βινεγκρέτ μαστίχας Χίου

Δροσερή ντοματοσαλάτα και άρωμα και γέυση Χίου

Εκτέλεση: 

Κόβουμε στη μέση τα ντοματίνια τα. Καθαρίζουμε τη ρόκα και χρησιμοποιούμε μόνο τα φύλλα και τα τρυφερά βλαστάρια.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τις ντομάτες, τη ρόκα, τα κρεμμύδια, το αγγούρι, την πιπεριά και τον μαϊντανό. Χτυπάμε μαζί, με σύρμα, το λάδι, το χυμό λεμονιού, το Μαστιχέλαιο, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Υλικά: 

• 1 κιλό ντοματίνια
• 1 ματσάκι ρόκα
• 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
• 1 μεγάλο αγγούρι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
• 1 μικρή, κίτρινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
• 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
• 1/3 φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
• 3-4 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
• 3-4 σταγόνες Μαστιχέλαιο Χίου
• Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση