Αφράτα κανελοκρουασανάκια με ελαφριά γεύση σε μια γρήγορη και εύκολη παραλλαγή.
Βάζουμε το χλιαρό γάλα σε μία λεκάνη και λιώνουμε μέσα τη μαγιά. Στη συνέχεια, δουλεύοντας το μείγμα με το χέρι, ρίχνουμε τα αβγά, το αλάτι, τη βανίλια, τη ζάχαρη και το αλεύρι σταδιακά, μέχρι να γίνει μία σφιχτή ζύμη. Τη χωρίζουμε σε 4 κομμάτια.
Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε μία μία μπάλα, βάζοντας βούτυρο στο χέρι μας, σε τετράγωνα.
Αλείφουμε με βούτυρο το κάθε τετράγωνο, πασπαλίζουμε με καννελοζάχαρη που στο μεταξύ έχουμε ανακατέψει και διπλώνουμε στα 3. Κόβουμε σε κάθετες λουρίδες τις οποίες δένουμε κόμπο και τοποθετούμε σε ταψάκια.
Αφήνουμε για 3 ώρες να φουσκώσουν. Αλείφουμε με τον κρόκο του αβγού και ψήνουμε στους 180ο σε αερόθερμο φούρνο για 15-20’.
Μόλις ψηθούν αλείφουμε με την άχνη που έχουμε διαλύσει στο νερό για να γυαλίζουν τα κρουασανάκια.


















