Κοτόπιτα

Μια νόστιμη κοτόπιτα με πλούσια γεύση και τραγανό φύλο

Εκτέλεση: 

Για την γέμιση:

Βράζουμε το κοτόπουλο μαζί με ένα κύβο λαχανικών, το ξεκοκαλίζουμε και το κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τις σοτάρουμε σε πολύ ζεστό τηγάνι μόλιε πάρουν χρώμα προσθέτουμε και τα μανιτάρια. Μόλις φύγει η υγρασία από τα λαχανικά προσθέτουμε το κοτόπουλο και σβήνουμε με το ζωμό κοτόπουλου. Τέλος προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και την κρέμα γάλακτος. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τα τυριά μας. Μέτα από 40 λεπτά περίπου με χωρίζουμε τιν ζύμη μας σε 4 ίσα μέρη και πλάθουμε με κυκλικές κινήσεις. Τοποθετούμε 2 φύλα στην βάση του ταψιού τοποθετούμε την γέμιση και ακόμη 2 φύλα αλείφουμε με αυγό. Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 180 και την τοποθετούμε για 45 με 50 λεπτά

Για το ζύμη:

Τοποθετούμε στην λεκάνη όλα τα υγρά της ζύμης και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι πλάθοντας ταυτόχρονα. Μόλις ολοκληρωθεί το πλάσιμο σκεπάζουμε την ζύμη μας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.

Υλικά: 

Υλικά για τη ζύμη

• 6 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• αλάτι
• 2 κ.σ. ξύδι
• ¼ ποτηριού κρασιού ελαιόλαδο
• 1 ποτήρι χλιαρό νερό

Για τη γέμιση

• 1 ολόκληρο κοτόπουλο βρασμένο 30’ με 1 κύβο λαχανικών
• 1 πράσινη, 1 κόκκινη, 1 κίτρινη πιπεριά
• 1 κουτάκι μανιτάρια κονσέρβα
• 1 ξερό κρεμμύδι
• 200 ml κρέμα γάλακτος
• 300 γρ. τριμμένα κίτρινα πικάντικα τυριά
• αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κάρυ
• 1 αβγό για το άλειμμα