Ένα καλοκαιρινό γλυκό που μας επιστρέφει στα παιδικά μας χρόνια! Κορμός μωσαϊκό με τραγανά μπισκότα και σοκολάτα!
Σε μία κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο (προσοχή να μην καεί). Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνουμε και τον καφέ. Δοκιμάζουμε και αν επιθυμούμε προσθέτουμε παραπάνω ζάχαρη ή κι άλλο καφέ. Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος –την οποία αν θέλουμε αντικαθιστούμε με γάλα εβαπορέ- και μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί ρίχνουμε μέσα τα μπισκότα που στο μεταξύ έχουμε με τα χέρια θρυμματίσει (σε χοντρά κομμάτια).
Σε μία μακρόστενη, κατά προτίμηση, φόρμα βάζουμε μεμβράνη που εξέχει από τα τοιχώματα ώστε να αγκαλιάσει το γλυκό και μέσα εκεί ρίχνουμε το μείγμα.
Το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες. Το βγάζουμε και το κόβουμε σε φέτες. Σερβίρουμε αν θέλουμε με γλυκό του κουταλιού ή με παγωτό.
• 2 πακέτα πτι-μπερ ολικής άλεσης
• 250 γρ. βούτυρο
• 4 κ.σ. ζάχαρη
• 4 κ.σ. κακάο σκόνη
• 1 κ.γ. καφέ εσπρέσο σκόνη
• 100 ml κρέμα γάλακτος
• λίγη μαύρη σοκολάτα