Καροτόσουπα με τζίντζερ και γιαούρτι

Το πρώτο πιάτο της χρονιάς θα είναι μια χειμωνιάτικη καροτόσουπα με τζίντζερ και γιαούρτι.

Εκτέλεση: 

Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε μέτρια κομμάτια.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ρίχνοντας με τη σειρά το πράσο, τα ξερά κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα καρότα.
Τα αφήνουμε 4-5 λεπτά και μετά προσθέτουμε τον ζωμό και βράζουμε για μισή ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.
Κατεβάζουμε από την φωτιά για λίγο και πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει μία κρέμα βελουτέ.
Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το γιαούρτι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σερβίρουμε την σούπα αχνιστή με κρουτόν που έχουμε φτιάξει με σταρένιο ψωμί τριμμένη παρμεζάνα.

Υλικά: 

• 600 γρ. καρότα
• 1 πράσο ψιλοκομμένο
• 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
• 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
• 3 πατάτες
• 2 κολοκυθάκια
• 1,5 λίτρα ζωμό
• 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ
• 1/2 κούπα λάδι
• Λίγη παρμεζάνα grana padano
• 1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
• 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό