Χταποδάκι με μουστάρδα και πλιγούρι

Μια ανανεωμένη συνταγή για χταποδάκι με μουστάρδα και πλιγούρι! Ένα πιάτο που μας προσφέρει φουλ ενέργεια και γεύση!

Εκτέλεση: 

Βάζουμε το χταπόδι να μαλακώσει σε χαμηλή φωτιά με νερό μέχρι τη μέση και σχετικά χαμηλή φωτιά, για μία ώρα. Κρατάμε το νερό σε μπολ και βγάζουμε το χταπόδι να κρυώσει. Το κόβουμε σε κομματάκια 5 με 10 εκατοστά μήκος. Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε ένα τηγάνι και κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρά
κομματάκια. Μόλις αρχίσει να καίει το λάδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Ρίχνουμε το χταπόδι, προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε σε μεσαία φωτιά για 10 λεπτά, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά με
ανοιχτό καπάκι μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Στύβουμε το λεμόνι, και σβήνουμε το χταπόδι με το χυμό του. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε, κατεβάζουμε τη φωτιά στη μέση και προσθέτουμε νερό σχεδόν μέχρι να το σκεπάσει. Το αφήνουμε 15'. Σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το πλιγούρι και το αφήνουμε εκεί σβησμένο για 40'.

Υλικά: 

• 1 κιλό χταπόδι
• 1 1/2 κουταλιά σούπας μουστάρδα ντιζόν (εναλλακτικά, καυτερή μουστάρδα)
• μισό πακέτο πλιγούρι (εναλλακτικά, χερίσια ή στριφτά μακαρόνια / εναλλακτικά χυλοπίτες)
• 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
• 100 ml ελαιόλαδο
• αλάτι και πιπέρι
• 1 μέτριο λεμόνι
• 2 μέτρια κρεμμύδια
• 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό