Χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι με μέλι, μουστάρδα

Από το πρώτο επεισόδιο ήδη κατάφεραν να ξεχωρίσουν, Χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι με μέλι και μουστάρδα που πραγματικά λειώνουν στο στόμα.

Εκτέλεση: 

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τη σκελίδα σκόρδο με τα 2 κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε μία κουταλιά μέλι και τα αφήνουμε να καραμελώσουν.

Βγάζετε το σκόρδο και τα κρεμμύδια από το τηγάνι και βάζετε τις μπριζόλες. Μόλις ροδίσουν και από τις 2 πλευρές σβήνετε με το κρασί, τις αλατίζετε και τις αφήνετε να ψηθούν. Περίπου 10 λεπτά πριν ολοκληρώσετε το μαγείρεμα, προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι, το υπόλοιπο μέλι και τη μουστάρδα. Μόλις η σάλτσα δέσει, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Σερβίρετε τις μπριζόλες σε πιάτα ζεστές με μια δροσερή σαλάτα ή τηγανητές πατάτες και με τη γαρνιτούρα των καραμελωμένων κρεμμυδιών.

Υλικά: 

• 2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
• ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι ξυσμένο
• 2 κρεμμύδια ολόκληρα
• 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
• 2 κουτ. σούπας μέλι
• 2-3 κουτ. σούπας μουστάρδα
• κρασί λευκό ξηρό
• πέστο θυμαριού