Εάν ψάχνεται ένα καλοκαιρινό γλυκό για να σας ενθουσιάσει τότε βρήκαμε το κατάλληλο για εσάς! Αρωματικό γλυκό ταψιού με ροδάκινα συνοδευμένο με δροσερό παγωτό!
Κόβουμε τα ροδάκινα κυδωνάτα, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και μετά με αυτή την κρέμα:
5 ασπράδια, τα χτυπάς με σύρμα,
προσθέτεις 5 κουταλιές σούπας ζάχαρης τα χτυπάς
μετά τους 5 κρόκους, τους χτυπάς
μετά ρίχνεις 5 κουταλιές γιαούρτι σακούλας το χτυπάς
4 κουταλιές αλεύρι
το ξαναβάζεις στους 160ο φούρνο 12' - 15'
Διακόσμηση:
ένα κλωναράκι μέντα
μία μπάλα παγωτό μαστίχα
Για τη βάση:
• 300 γρ. αλεύρι
• 300 γρ. βούτυρο
• 120 γρ. ζάχαρη
• 3 κρόκους
• ξύσμα λεμονιού
ανακάτεμα με σύρμα, άπλωμα σε πλατύ ταψί στους 160ο στο φούρνο 15' - 20'
Για την επικάλυψη:
• 8 με 10 ροδάκινα
• 5 αβγά
• 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
• 5 κουταλιές σούπας στραγγιστό γιαούρτι
• 4 κουταλιές αλεύρι