Ένα ανοιξιάτικο πιάτο με βάση την γαρίδα, άρωμα Κρήτης.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κεφάλια και τα κελύφη. Μοιράζουμε τα υλικά σε 2 - 3 δόσεις. Θα τα τηγανίσουμε λίγα - λίγα σε μέτριο τηγάνι ή σε σαγανάκι, για να ψηθούν γρήγορα και να μη μείνουν πολλή ώρα στη φωτιά. Για κάθε τηγανιά ρίχνουμε από 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε λίγο σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 20 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε ντοματίνια, τα αλατίζουμε και τα σοτάρουμε για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ιδρώσουν και να αρχίσουν να βγάζουν υγρά. Προσθέτουμε και τις γαρίδες και τις ψήνουμε για 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος, ρίχνουμε το βασιλικό και τον ντάκο, που θα τραβήξει τα υγρά του τηγανιού. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
• 1 κιλό γαρίδες, κατά προτίμηση μεσαίες ή μικρές, φρέσκες ή κατεψυγμένες
• 1 κιλό ντοματίνια, κομμένα στα 2 ή στα 4, αν είναι μεγάλα 
• 2 σκελίδες σκόρδου, σε λεπτά φετάκια 
• ελαιόλαδο για το τηγάνισμα 
• 4 μεγάλοι κρητικοί ντάκοι, σπασμένοι σε μικρά κομμάτια
• τα φύλλα από 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένα 
• αλάτι, πιπέρι 
















