Αβγά ποσέ με αλευρόσαλτσα με πελτέ και σύγκλινο

Αβγά ποσέ με αλευρόσαλτσα με πελτέ και σύγκλινο, ιδανική λύση για το μεσημεριανό σας σνακ!

Εκτέλεση: 

Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε 5-6 εκ. νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κοχλάσει έντονα το νερό. Σβήνουμε τη φωτιά και προσεκτικά, αλλά γρήγορα, σπάμε τα αβγά και τα ρίχνουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην επιφάνεια του νερού. Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε τα αβγά να μαγειρευτούν για περίπου 2-3 λεπτά ή μέχρι να σφίξει το ασπράδι τους. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας (Τουλίπα) να στεγνώσουν. Κόβουμε με ένα ψαλίδι τα «άτακτες» άκρες τους.
Σάλτσα: Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα. Προσθέτουμε τον πελτέ και το μυρωδικό και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθεί. Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, για να μη δημιουργηθούν σβόλοι, και μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
Σεβίρισμα: Ψήνουμε το ψωμί στο γκριλ για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και το μοιράζουμε στα πιάτα. Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το σύγκλινο, για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί λίγο και να ροδίσει ελαφρώς και το μοιράζουμε πάνω στο ψωμί. Από πάνω βάζουμε το αγβό ποσέ, αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με όση σάλτσα θέλουμε και σερβίρουμε.

Υλικά: 

• 4 αβγά
• 4 μεγάλες λεπτές φέτες ψωμί
• 100 γρ. σύγκλινο λεπτοκομμένο
• αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα

• 300 ml γάλα
• 1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 30 γρ. βούτυρο αγελάδας
• 1 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας
• 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι