Σουτζουκάκια σμυρναίικα

Σουτζουκάκια σμυρναίικα

Εκτέλεση: 

Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει τηγανίζουμε τις πίτες μας αλευρώνουμε τα σουτζουκάκια τα τηγανίζουμε τα βγάζουμε και βάζουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι το σκόρδο κ αφότου σατιριστούν το πελτέ της ντομάτας ξαναπροσθέτουμε τα σουτζουκάκια σβήνουμε με κόκκινο κρασί αρωματίζουμε με τα μπαχαρικά μας και το αφήνουμε να βράσει για ένα τέταρτο περίπου μόλις ψηθούν τα σουτζουκάκια και δέσει η σάλτσα το φαγητό μας είναι έτοιμο σερβίρουμε βάζοντας ως βάση τις πίτες που έχουμε τηγανίσει κομμένες επάνω το γιαούρτι και από πάνω τα σουτζουκάκια.

Υλικά: 

• 1 πακέτο σουτζουκάκι σμυρναίικο
• 200 γρ γιαούρτι
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
• λίγο αλεύρι
• 5 κόκκους μπαχάρι
• 5 γαρύφαλλα
• 2 δαφνόφυλλα
• 1 κ. σούπας σκόρδο γκρανουλέ
• 2 κ. σούπας κύμινο
• 1 κ. γλυκού ελληνικό καφέ
• 1/2 κ. γλυκού κανέλα

Για τη σάλτσα

• 2 κ. σούπας πελτέ ντομάτας
• 250 ml ημίγλυκο κόκκινο κρασί
• 200 ml σάλτσα ντομάτας
• 200 ml ελαιόλαδο