Σαλάτα με παστουρμά

Σαλάτα με παστουρμά με βινεγκρέτ σύκου

Εκτέλεση: 

Για τη βινεγκρετ

Λιώνουμε τη σκελίδα το σκόρδο και βάζουμε σε ένα μπολ τη μαρμελάδα σύκου, το βαλσμάμικο και το σκόρδο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις το μείγμα δέσει είναι έτοιμο να το σερβίρουμε.

Υλικά: 

• 1 ρόδι
• 100 γρ. παστουρμά
• 50 γρ. σπανάκι
• ½ ματσάκι ρόκα
• 3 ραπανάκια
• Μερικές φλοίδες παρμεζάνας

Για τη βινεγκρετ

• 100 ml μαρμελάδα σύκου
• 30 ml βαλσάμικου
• 60 ml ελαιόλαδο
• 1 σκελίδα σκόρδο