Λακέρδα σερβιρισμένη επάνω σε σαλάτα από κολοκύθι και αβοκάντο με βινγκρέτ αρωματισμένη με τζίντζερ
Βράζουμε ελαφρώς τα κομμένα κολοκυθάκια και τα κρυώνουμε. Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε τα υλικά της σαλάτας και τα στρώνουμε σε ένα πιάτο βάζοντας τα μέσα σε ένα τσέρκι. Σε ένα μίξερ αναμειγνύουμε τα υλικά του ντρέσινγκ και τα χτυπάμε μέχρι να ενοποιηθούν. Τοποθετούμε τις 2 φέτες λακέρδας πάνω από τη σαλάτα, αφαιρούμε το τσέρκι και αφού περιχύσουμε με τη βινεγκρέτ σερβίρουμε.
Για τη σαλάτα
• 2 φέτες φιλέτο παλαμίδας παστοποιημένο και συντηρημένο στο λάδι (λακέρδα)
• 140 γρ. κολοκύθι κομμένο σε λεπτές φέτες
• 30 γρ. ελαιόλαδο
• 200 γρ. αβοκάντο κομμένο σε μικρά καρέ
• 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 φρέσκο κρεμμύδι
• Χυμός από ένα λεμόνι
• 6-7 ντοματίνια
• 20 γρ αρωματικό μείγμα
• Αλάτι, πιπέρι
Για τη βινεγκρέτ
• 30 γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
• 50 γρ. Γούστερ σως (Worcestershire sauce )
• 30 γρ μουστάρδα
• 40 γρ χυμό λεμόνι
• 250 γρ. ηλιέλαιο
• 20 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• Πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
• 20 γρ μαϊντανό ψιλοκομμένο