Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα μαγειρεμένη μείγμα μινεστρονε σερβιρισμένη με παλαιωμένη βιολογική παρμεζάνα και ηλιόσπορους

Εκτέλεση: 

Bάζουμε την κινόα να μουλιάσει για δέκα λεπτά και στη συνέχεια τη τρίβουμε ελαφρά στο χέρι μας να ξεπλυθεί και τη στραγγίζουμε τη διπλή ποσότητα νερού. Τη βάζουμε στο τηγάνι για να βράσει και προσθέτουμε το μείγμα μινεστρονε ώστε να βράσει και αυτό μαζί. Όταν απορροφήσει όλα του τα υγρά το κατεβάζουμε και το αφήνουμε δέκα λεπτά να ξεκουραστεί. Βάζουμε το μείγμα μας σε μια μπασινα όπου και το αφρατεύουμε με ένα πιρούνι προσθέτοντας στη συνέχεια τους ηλιόσπορους, το ελαιόλαδο και το λεμόνι. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας και το σερβίρουμε στο πιάτο μας. Διακοσμούμε με τα τοματίνια, τη παρμεζάνα και τη ρόκα.

Υλικά: 

• 1 πρέζα αλάτι φαραώ
• 1 πρέζα αλάτι χρωματισμένο με ανθό σαφράν
• 40 γρ. μείγμα μινεστρονε
• 100 γρ. ηλιόσπορους
• 100 γρ. κινόα λευκή
• 200 γρ νερό
• λίγο ελαιόλαδο
• λίγο λεμόνι
• τοματίνια για τη διακόσμηση
• λίγη παλαιωμένη βιολογική παρμεζάνα σε φλοίδες
• λίγη ψιλοκομμένη ροκά για διακόσμηση