Ριζότο με μπασμάτι που συνοδεύουν τα πιάτα της Κινέζικης και της Ινδικής κουζίνας
Βάζουμε στη φωτιά το τηγάνι με το βούτυρο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το μανιτάρι. Μόλις κάψει το βούτυρο ρίχνουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι και τα αφήνουμε να σοταριστούν καλά. Προσθέτουμε το τζίντζερ και την πάπρικα. Ρίχνουμε στο τηγάνι το μισό ρύζι και λίγη σόγια. Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό και χαμηλώνουμε την φωτιά. Αφότου δέσει το μείγμα στο τηγάνι ψιλοκόβουμε κόλιανδρο, λίγα φύλλα μέντας και λίγα φύλλα μαϊντανό και τα ρίχνουμε σε αυτό στο τέλος.
• 200 γρ. ρυζι μπασμάτι
• 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
• 6 - 7 φρέσκα λευκά μανιτάρια
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
• 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
• 1/2 κουταλάκιτου γλυκού πάπρικα ψιλοκομμένη
• 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας