Ρεβίθια με φέτα βαρελίσια λιαστή ντομάτα και κρεμμύδι

Ρεβίθια με φέτα βαρελίσια λιαστή ντομάτα και κρεμμύδι

Εκτέλεση: 

Για τη σαλάτα

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε.
Καλό είναι να αφήσουμε τη σαλάτα για λίγες ώρες να μαριναριστεί πριν τη σερβίρουμε.
Αν χρειαστεί όμως να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο, φροντίζουμε να την αφήσουμε πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες.

Για τα μαγειρεμένα ρεβίθια

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε αρκετό νερό για 12 ώρες. Τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με το νερό.
Όταν βράσουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ξαφρίζουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι τα ρεβίθια να μαλακώσουν καλά, 1½ με 2 ώρες περίπου. Αλατίζουμε το ζωμό και δοκιμάζουμε ώστε να είναι εύγευστος και λίγο αλμυρός.
Αφήνουμε τα ρεβίθια να κρυώσουν μέσα στο ζωμό τους και έπειτα σουρώνουμε κρατώντας μόνο τα ρεβίθια και αφαιρώντας τα λαχανικά και το μπέικον (ο ζωμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλες παρασκευές). Αφήνουμε τα ρεβίθια να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Διατηρούμε στη συντήρηση.

Υλικά: 

Για τη σαλάτα

• 500 γρ. ρεβίθια μαγειρεμένα
• 100 γρ. πιπεριές φλωρινης κομμένες σε μικρά καρέ
• 140 γρ. ντομάτα λιαστή, κομμένη σε λεπτές φέτες
• 60 γρ. ελαιόλαδο
• 30 γρ. χυμό λεμόνι
• 2 κρεμυδια φρεσκα ψιλοκομμενα
• 100 γρ. φέτα, τριμμένη στο χέρι
• 20 γρ. δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
• 20 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• Αλάτι

Για τα μαγειρεμένα ρεβίθια

• 500 γρ. ρεβίθια
• 3 κρεμμυδια ψιλοκομμενα
• 150γρ. καρότο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
• 50 γρ. μπέικον
• 50 γρ. σκόρδο (ολόκληρες σκελίδες)
• 1.200 λιτρα νερό
• Αλάτι