Μια απλή και γρήγορη συνταγή της σπιτικής μηλόπιτας.
Για τη γεμιση
Βάζουμε στη κατσαρόλα τα 100 γρ. βούτυρο, σοτάρουμε τα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους μήλα και τα αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να πιουν λίγο τα υγρά τους. Σβήνουμε και αρωματίζουμε με το μπράντι και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Μόλις γίνει μια παχύρευστη μαρμελάδα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε στη κατσαρόλα το τριμμένο καρύδι και τα τριμμένα μπισκότα και αρωματίζουμε με τη κανέλλα. Όσο γίνεται αυτό φτιάχνουμε τη ζύμη για τη βάση της μηλόπιτας.
Για τη ζυμη
Χτυπώ το 1 κ. βούτυρο με τα 600 γρ. ζάχαρη άχνη στο μίξερ μέχρι να γίνει μια πλούσια μους, προσθέτω τα αυγά ένα ένα και μετά το αλεύρι. Κρατάω λίγο ζυμάρι το οποίο βάζω στη κατάψυξη να παγώσει και στρώνω το υπόλοιπο σε ταψί. Βάζω το μείγμα με το μήλο στο ταψί και τρίβω στη χοντρή πλευρά του τρίφτη τη ζύμη που είχα στη κατάψυξη. Φουρνίζω στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου.
Για τη βαση
• 2 κ. αλεύρι
• 6 αυγά
• 1 κ. βούτυρο
• 2 βανίλιες
• 600 γρ. άχνη
Για τη γεμιση
• 2 κ. μήλα
• Λίγη κανέλα
• 500 γρ. ζάχαρη
• 1 πακέτο digestive
• 250 γρ. καρύδι τριμμένο
• 100 γρ. βούτυρο
• 100 ml Μπραντυ 
















