Κρητικό λουκάνικο με πατάτες γιαχνί και κόκκινο κρασί
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τις ποσάρουμε σε ηλιέλαιο. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα λουκάνικα κομμένα και αφότου σοταριστούν σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε το οινόπνευμα να εξατμιστεί. Μετά προσθέτουμε την ντομάτα τις πατάτες και τα μυρωδικά, συμπληρώνουμε υγρά με λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν για μισή ώρα περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Υλικά:
• 1 κιλό κρητικά λουκάνικα 
• 3 κρεμμύδια
• 3 σκελίδες σκόρδο
• 1 φύλλο δάφνης 
• Λίγη κανέλλα 
• 8-9 πατάτες
• 400 γραμμάρια ντομάτα κονκασέ
• 200 κόκκινο κρασί 
• 2 κουταλάκια ζάχαρη
















