Κοτόπουλο αλά κρεμ με μανιτάρια σερβιρισμένο σε πατάτες τηγανιτές
Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κοτόπουλο, μετά από λίγο προσθέτουμε και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε όλα μαζί. Σβήνουμε με το χιώτικο μπράντι και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε κρέμα γάλακτος και λίγο ξερομυζηθρο τριμμένο και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει. Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες τις πασπαλίζουμε με πιπέρι και μοσχοκάρυδο και τις τηγανίζουμε. Σε ένα πιάτο στοιβάζουμε τις πατάτες με μοσχοκάρυδο και ξερομυζηθρο τριμμένο, περιχύνουμε με τη κρέμα και σερβίρουμε το κοτόπουλο γύρω γύρω.
• 1 φιλέτο κοτόπουλο
• 2 πατάτες
• Ελάχιστο ξυρομύζηρθο τριμμένο ή πεκορίνο (50 γρ)
• Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο (στη μύτη σε κουταλάκι του γλυκού)
• Χιώτικο μπράντι
• 300 ml κρέμα γάλακτος
• 100 γρ μανιτάρια
• Λίγο ηλιέλαιο για τηγάνι