Κατσού τηγανιτής μπανάνας

Παραδοσιακό ιαπωνικό γλυκό

Εκτέλεση: 

Για τη σάλτσα καραμέλας

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε τη ζάχαρη σε καραμέλα, ρίχνουμε σιγά σιγά τη κρέμα καρύδας και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σιρόπι. Στο τέλος προσθέτουμε τη βανίλια και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για τις μπανάνες

Κόβουμε τις μπανάνες σε κομμάτια, χτυπάμε τα αυγά και περνάμε αρχικά στο ρυζάλευρο και μετά στο αυγό. Μόλις βγει από το αυγό τη περνάμε και από τριμμένο μπισκότο. Στο καυτό σησαμέλαιο τηγανίζουμε τις μπανάνες μέχρι να ροδίσουν. Μόλις τηγανιστούν οι μπανάνες της βάζουμε σε ένα απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε στο πιάτο, αν επιθυμούμε μαζί με παγωτό, περιχυμένα με τη σάλτσα καραμέλας.

Υλικά: 

• 4 μπανάνες
• 2 αυγά
• 3 κουταλιές ρυζάλευρο
• 4 κουταλιές της σούπας τριμμένο μπισκότο
• 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
• 300 ml σησαμέλαιο για τηγάνισμα

Για τη σάλτσα καραμέλας

• 250 γρ ζάχαρη
• 250 γρ κρέμα καρύδας
• μια βανίλια σε σκόνη