Γουρουνόπουλο γεμιστό

Γουρουνόπουλο γεμιστό με ρύζι αρωματισμένο με παστουρμά και μήλο

Εκτέλεση: 

Για τη γέμιση
Σωτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το φινόκιο, το σκόρδο , το μπέικον και το μήλο. Τα σβήνουμε με το μπράντι, το ουίσκι και το χυμό μήλου. Αρωματίζουμε με μπράντι, δεντρολίβανο, πάπρικα και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου. Αφού πάρει μια βράση ρίχνουμε μέσα το ψωμί και ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και η γέμιση μας είναι έτοιμη.

Γεμίζουμε το γουρουνόπουλο και το ράβουμε. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 2,5 με 3 ώρες.

Υλικά: 

• 8 κ. γουρουνάκι γάλακτος
• 4 μήλα κομμένα σε κύβους
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 5 σκελίδες σκόρδο
• 300 γρ. μπέικον
• 1 φινόκιο
• μερικά φύλλα φασκόμηλο
• λίγο μπαχάρι τριμμένο
• 1 κούπα ουίσκι
• 1 κούπα Μπραντυ
• 1 ψώμι τοστ κομμένο σε κύβους
• 3 φλ. Χυμός μήλου
• 3 κουτάλια της σούπας σκόνη ζώμος κοτόπουλο
• Ελαιόλαδο
• Βούτυρο
• Αλάτι, πιπέρι
• Σκόρδα γκρανουλέ
• Πάπρικα