Γιουβέτσι κοτόπουλο

Κοτόπουλο με κριθαράκι στο φούρνο

Εκτέλεση: 

Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο και το πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά μας, σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και τη πιπεριά και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Αφού ροδοκοκκινίσει σβήνουμε ένα ποτηράκι ούζο κι μόλις αυτό εξατμιστεί προσθέτουμε λίγο νερό και το φύλλο δάφνης. Σε 20 λεπτά περίπου βάζουμε το κριθαράκι και το αφήνουμε να βράσει για ένα με δύο λεπτά, σκεπάζουμε τη γάστρα και το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά. Σερβίρουμε προσθέτοντας λίγη παρμεζάνα.

Υλικά: 

• 1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
• 2 μεγάλα κρεμμύδια
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1 πακέτο κριθαράκι
• 1 πιπεριά πράσινη
• 300 γρ. ντομάτα περαστή
• 1 κανέλα
• 3-4 γαρύφαλλα
• 2-3 μπαχάρια
• Πιπέρι
• Αλάτι Ιμαλαΐων
• 1 φύλλο δάφνης
• 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
• 150 ml ελαιόλαδο
• 300 ml λευκο κρασι