Μια ιδιαίτερη σε γεύση σαλάτα με ασιατική καταγωγή.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια, αναμειγνύουμε το μέλι τη μουστάρδα, τα μπαχαρικά και το χυμό του lime. Μαρινάρουμε μέσα στο μείγμα το κοτόπουλο για δέκα λεπτά. Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ σε ένα μιξεράκι, χτυπάμε τη ζάχαρη και το τζίντζερ με το χυμό λεμόνι. Μόλις λειώσει η ζάχαρη προσθέτουμε και το σησαμέλαιο. Ψήνουμε τις μπουκίτσες κοτόπουλο σε ένα ραβδωτό τηγάνι, μόλις ψηθεί το βγάζουμε από τη φωτιά το βάζουμε σε ένα πιάτο και το περιχύνουμε με λίγη βινεγκρέτ. Ετοιμάζουμε τη σαλάτα μας με τα υπόλοιπα υλικά αναμειγνύοντας σε ένα μπολ. Τα στήνουμε σε ένα πιάτο και γαρνίρουμε με το κοτόπουλο και περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ.
• 1 μέτριο κομμάτι στήθος κοτόπουλο
• 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
• 1 κουταλιά της σούπας μέλι
• 1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
• 3-4 κουταλιές της σούπας χυμός lime
• 4 φέτες μπέικον
Για τη σαλάτα
• 200 γρ ανανά
• μια μικρή κίτρινη πιπεριά
• μια μικρή πράσινη πιπεριά
• μια μικρή κόκκινη πιπεριά
• 1 μέτριο κρεμμύδι
• 6 φυλλαράκια φρέσκο κόλιανδρο
Για τη βινεγκρέτ
• 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
• 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
• χυμό από ένα λεμόνι
• 5 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
• λίγο σησάμι