Η καλεσμένη μας, κ. ΜέληΤσακού δημιουργεί για εμάς μια ιδιαίτερη συνταγή του παραδοσιακού γλυκού τριαντάφυλλου.
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε καλά το τριαντάφυλλο (δεν πρέπει να υπάρχει στήμονας στα φύλλα) και το πλένουμε. Το στραγγίζουμε σ’ ένα τρυπητό. Βάζουμε στη φωτιά σ’ ένα τσουκάλι το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει, ρίχνουμε μέσα και τη γλυκόζη και περιμένουμε να βράσει.
Ακολούθως ρίχνουμε τα πέταλα τριαντάφυλλου τα οποία τα βράζουμε για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Τ’ αφήνουμε να κρυώσει καλά και το φυλάμε σε γυάλινα βαζάκια.
Υλικά:
• 100 γρ. τριαντάφυλλο
• 500 γρ. ζάχαρη
• 100 γρ. νερό
• λίγη γλυκόζη
















