Τσίζκεϊκ με μαστίχα

Η συνταγή τσιζκεικ με μια ελληνική προσέγγιση! Το απαλό άρωμα μαστίχας δένει υπέροχα με την κρέμα τυριού αλλα και η μαρμελάδα φράουλα δίνει μια νέα φρεσκάδα στο κλασικό τσιζκεικ

Εκτέλεση: 

Για τη βάση

Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο και το μαστιχέλαιο και ανακατεύουμε καλά, ώστε να βραχούν καλά τα μπισκότα και να δημιουργηθεί μια ζύμη που να μοιάζει με νωπή άμμο. Απλώνουμε το μείγμα σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 22 εκ., ώστε να γίνει μια ενιαία βάση η οποία να καλύπτει και τα τοιχώματα του σκεύους. Βάζουμε τη βάση στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.

Για την κρέμα

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, με έναν αβγογδάρτη, το τυρί με την άχνη, το μαστιχέλαιο και το λεμόνι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Δεν το παρακάνουμε με το ανακάτεμα γιατί θα κόψει η κρέμα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση των μπισκότων και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά, για περίπου 2 ώρες.

Για την επικάλυψη

Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το μαστιχόνερο και απλώνουμε το μείγμα πάνω από την κρέμα.

Υλικά: 

Για τη βάση

• 250 γρ. μπισκότα ολικής άλεσης
• 80 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
• 2 σταγόνες μαστιχέλαιο

Για την κρέμα

• 600 γρ. τυρί κρέμα
• 70 γρ. ζάχαρη άχνη
• 5 σταγόνες μαστιχέλαιο
• 15 γρ. χυμός λεμονιού
• 200 γρ. κρέμα γάλακτος με περίπου 35% λιπαρά

Για την επικάλυψη

• 500 γρ. μαρμελάδα φράουλα
• 20 γρ. μαστιχόνερο