Μια γρήγορη συνταγή για αφράτα μάφινς από καλαμποκάλευρο και κολοκυθάκια!
1. Προ-θερμάνετε το φούρνο στους 180οC. Ανακατέψτε τα σιμιγδάλια, το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ σ’ ένα μπολ. Αφήστε τα στην άκρη.
2. Ζεστάνετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρέστε με μια τρυπητή κουτάλα.
3. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε τα κολοκυθάκια και σοτάρετε ώσπου να πάρουν λίγο χρώμα και να μαλακώσουν λίγο, για μερικά λεπτά μόνο, ώστε να μην παρα-μαγειρευτούν. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι όσο τα σοτάρετε.
4. Αφήστε τα κρεμμύδια και τα κολοκυθάκια να κρυώσουν λίγο. Χτυπήστε μαζί τα αβγά, το γάλα και το γιαούρτι και προσθέστε τα στα ξερά υλικά. Χρησιμοποιώντας το εξάρτημα-πεταλούδα του μίξερ, ανακατέψτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί ένα πηχτό μείγμα. Προσθέστε τα κολοκυθάκια και τα κρεμμύδια, τον δυόσμο, τον μάραθο, μαύρο πιπέρι και επιπλέον αλάτι αν θέλετε. Ανακατέψτε απαλά και προσθέστε ένα φλιτζάνι φέτα.
5. Λαδώστε δύο φόρμες για μάφινς ή για ψωμί και μοιράστε το μείγμα. Πασπαλίστε την υπόλοιπη φέτα πάνω από κάθε μάφιν ή καρβέλι και ψήστε τα για περίπου 40-55 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και να στερεοποιηθούν. Αφαιρέστε, αφήστε τα να κρυώσουν λίγο και αφαιρέστε τα από τη φόρμα, αφήνοντάς τα να κρυώσουν εντελώς.
• 1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
• 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
• 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι 
• 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα 
• ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 
• ⅓ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 
• 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι 
• 4 κούπες κολοκύθι σε κυβάκια 
• ½ φλιτζάνι φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο 
• 1 κουταλάκι του γλυκού μαραθόσπορους τριμμένους 
• Μαύρο πιπέρι 
• 4 μεγάλα αβγά
• 1 φλιτζάνι γάλα 
• 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
• 1 ½ φλιτζάνι φέτα σε κυβάκια 
















