Σαλάτα με ανάμεικτα μαρουλοειδή

Σαλάτα με ανάμεικτα μαρουλοειδή και βινεγκρέτ με μπλε τυρί, μέλι και μπαλασάμικο

Εκτέλεση: 

Λιώνουμε το μπλε τυρί με τη κρέμα γάλακτος στο τηγάνι το οποίο το έχουμε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσει το βάζουμε σε μια μπασίνα και το δουλεύουμε με ένα σύρμα για κρυώσει πιο γρήγορα. Βάζουμε το μέλι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μπαλσάμικο. Μόλις απορροφήσει η κρέμα το ξύδι προσθέτουμε σε κορδόνι το ελαιόλαδο, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει εντελώς και διατηρείται μέχρι τρεις μέρες στο ψυγείο.
Κόβουμε τη γαλλική σαλάτα, το σπανάκι και τη ρόκα με το χέρι, τη ντομάτα σε γαρύφαλλο και τα φρέσκα μανιτάρια σε λεπτές φλοίδες. Τοποθετούμε τα μαρούλια στο πιάτο διακοσμούμε με τη ντομάτα και προσθέτουμε και τα μανιτάρια. Περιχύνουμε με το ντρεσικγκ που ήδη έχουμε φτιάξει.

Υλικά: 

1 γαλλική σαλάτα
• 100 gr σπανάκι baby
• 1 ματσάκι ροκά
• μπλε τυρί
• φρέσκα μανιτάρια του αγρού
• 4-5 φρέσκα μανιτάρια
• 1 ντομάτα
• 1 ματσάκι ροκά
• 300 ml κρεμά γάλακτος
• 2 κουταλιές της σούπας μέλι
• 40 ml μπαλσάμικο
• 120 ml ελαιόλαδο